• JORNADA DE VOCACIONES NATIVAS 2024


    Hágase tu voluntad. Todos discípulos, todos misioneros
  • ENCUENTRO DE JÓVENES 2024


    ¡Apúntate!
  • MEMORIA DE ACTIVIDADES


    Mira todo lo que hicimos en 2022
  • MEDITACIÓN DIARIA


    ¡Reza con nosotros por las misiones!
  • SUPERGESTO


    La revista para jóvenes, ahora en formato 100% digital

2 de febrer del 2024

Trobada de delegats de missions de les diòcesis amb seu a Catalunya

 Trobada de delegats de missions de les diòcesis amb seu a Catalunya

Tarragona, 2 de febrer de 2024 - Els dies 31 de gener i 1 febrer de 2024, el Santuari de Loreto - Tarragona ha estat l'escenari de la Trobada del Servei Interdiocesà de Missions (SIM), reunit per debatre i reflexionar sobre les dimensions de la cooperació missionera a les diòcesis catalanes.

Presidida pel Bisbe David Abadías, com a bisbe responsable per a les missions de la Conferència Episcopal Terraconense, la trobada va iniciar-se amb una pregària per invocar la presència i acompanyament de l'Esperit Sant. Seguidament, es va voler compartir l’estat actual de cada delegació diocesana posant especial èmfasi en el que cadascú pot aportar i compartir al treball conjunt de la SIM, destacant la importància de l'escolta i l'acolliment, especialment per als delegats i delegades que hi participaven per primera vegada.

Seguidament, es dedica un temps per al tema de la realitat de les dimensions de la cooperació missionera a les nostres diòcesis: present i futur. Es va analitzar l’estat de situació de les diferents dimensions a les diòcesis: la personal (vocacions), l’espiritual (oració), la col·laboració econòmica (campanyes-col·lectes), l’animació missionera (sensibilització).

Es constata les realitats diverses que es viuen, atenen als diferents contexts, però no obstant això, el bisbe Abadies motiva a no quedar-se davant de portes tancades sinó a buscar les finestres obertes que se’ns presenten i que permeten dur a terme el servei que ha estat encomanat a cadascun.

A la tarda, Mn. Joan Solé, missioner del IEME i mossèn al bisbat de Girona va impartir una xerrada de formació sobre "Les noves dimensions de l'animació missionera", destacant que l'Església té la responsabilitat

Delegacions MIssions de Catalunya


0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Et demanem que siguis respectuós amb aquest bloc que estar dedicat a missions