INFANCIA MISSIONERA

 • CONCURS INFÀNCIA MISSIONERA


  Dóna’lsveu! Crea el teu podcast
 • JORNADA DE LA INFÀNCIA MISSIONERA


  26 de gener de 2020
 • "GUIA COMPARTIR LA MISSIÓ"


  Propostes de voluntariatmissioner
 • AJUDA A LES MISSIONS


  Col•laboraambelsmissionersespanyols

Projectes Missioners

CAMPANYA 2018


El dia 8 de juliol a la diòcesi de Vic celebra la campanya per ajudar a  RWANDA.
Aquest any ens han arribat dos projectes nous de  Rwanda.
A la Diòcesi de Kigali a la parròquia de Ruli ens demanden per rehabilitar l’edifici de pastoral.
A la Diòcesi Ruhengeri ,ens demanen per un projecte per poder evangelitzar els joves i poder formar-los amb un projecte que en diuen “projet d’assistance et de formation des jeunes et
(enfants )aux valers humaines et chretiennes par les medias clubs.” 
També  ajudem com ja fa alguns anys a la parròquia de Muhondo .perquè es puguin  escolaritzar els nens amb menys recursos . Apadrinem un noi o noia per pugui anar escola.A la nostrra diòcesi  diverses  persones col·laboren en aquest projecte . amb 40 Euros al any.
Aquest any també ens ha arribat un projecte per la Delegació de Joves del Bisbat perque segurament de cara l’any vinent, es pugui dur a terme per part dels joves una " experiència missionera"

Aquest dia es un dia per pensar i estimar els germans de Rwanda i unir-nos a ells en la  pregària i fer que  aquest  vincle de unió que existeix de ajudar-nos mútuament continuí donant fruits , tan a nivell econòmic com pastoral com espiritual.


Campanya Rwanda  any 2017

La Delegació de Missions aquest mes de maig hem anat a Rwanda amb el mossèn Joan Casas, el mossèn Joan Prat i 9 persones més.
Com sempre ha set un viatge molt profitós. Ens han acollit molt bé i ha set  una experiència molt enriquidora per tots els que anàvem en el viatge.
Com sabeu i no em canso d’explicar, els nostres missioners hi varen viure  molts anys ajudant a la tasca pastoral i social i ara actualment alguns sacerdots de la diòcesi de Kigali estan aquí entre nosaltres.
Una de les tasques que ens dediquem a la Delegació de Missions és a continuar que el vincle entre la Diòcesi de Vic i Kigali es faci més fort, tan per donar a conèixer la tasca que varen fer els nostres missioners com fer visibles alguns projectes actuals que necessita l’Església de Kigali.
Us expliquem això perquè cada any la segona setmana de juliol fem la campanya per RWANDA.
Us animem a col·laborar, seguim ajudant a nens de Muhondo i a la seva escola, també  com a altres projectes que cada any ens arriben a la delegació.
Des de la Delegació de Missions us volem donar les gràcies per endavant a totes i tots els que ja hi col·laboreu cada any .


Si voleu més informació estem al bisbat cada dijous de 5 a 7 del vespre.

 RWANDA CAMPANYA 2016


El dia 10 de juliol a la diòcesi de Vic celebra la campanya per ajudar a  RWANDA.
Cada any hem pogut ajudar a diferents parròquies i comunitats .
L'any 2015  hem ajudat:
 -A  la  escola " Dominique "
 per refer la taulada que havia caigut 

-També a  la  escola de la parròquia de Muhondo per material escolar .

-Seguim amb la campanya dels apadrinaments "apadrinant un nen o nena per que puguin escolaritzar".

-Casal de formació per la parròquia de Munyana.

 Aquest dia es un dia per pensar i estimar els germans de Rwanda i unir-nos a ells en la  pregària i fer que  aquest  vincle de unió que existeix de ajudar-nos mútuament continuí donant fruits , tan a nivell econòmic com pastoral com espiritual.

Us fem saber que l'any que ve 2017 a la segona quinzena de maig es farà un  viatge a Rwanda.
Per més informació estem a la vostre disposició
Sempre estem el dijous a la tarda de 5 a 7 del vespre
Bisbat de Vic
C/ Santa Maria,1
Tef: 93 83 26 55

PROJECTES MISSIONERS DEL ANY 2015

La introducció del pla pastoral "L’alegria d'evangelitzar, una Església en sortida missionera" ens diu “aneu, doncs i feu deixebles meus tots els pobles, batejant-los en nom del pare i del fill i de l’esperit Sant i ensenyant-los a guardar tot allò que us he manat. Jo sóc amb vosaltres dia rere dia fins a la fi del mon” (Mt28,19-20) i continua "l’evangelització no neix de un desig humà o de la nostre necessitat sinó es iniciativa de Déu".
Ningú no pot sentir-se exclòs d’aquesta missió que Jesús ens encomana, ja que només un pot ser cristià essent alhora deixeble i missioner (EG,120). No és qüestió d’experts, sinó que tots com Sant Pau i hem de dir: “Ai de mi si no anunciés l’Evangeli” (1Co9,16). Val a dir però que l’evangelitzador és el primer beneficiat de l’experiència de salvació: enmig de les dificultats experimenta la joia de l’amor de Déu i descobreix el veritable dinamisme de creixement personal i de fe. La vida va madurant a mesura que la donem als altres (PDP).

Amb aquesta reflexió que fem des de la delegació, tasca que ens demana el pla pastoral, un any més us demanem col·laboració tan a nivell tant econòmic com espiritual en el dia de la jornada missionera Diocesana per Rwanda
 Una de les diferents tasques de la delegació és d'ajudar a l’Església de Rwanda, a la diòcesi de Kigali de la que ens uneix una estreta col·laboració. Com molts sabeu, diferents mossens Rwandesos viuen ja entre nosaltres.
El desembre passat unes 11 persones del bisbat juntament amb el mossèn Joan Casas vàrem tenir la oportunitat de tornar a Rwanda i altres a anar-hi per primera vegada. Durant tot el viatge ens varen acompanyar mossens Rwandesos que havien viscut abans aquí a Catalunya, mossèn Canissius i mossèn Celse.
El viatge va ser molt intens i en destacaria dos moments entranyables, els que vàrem passar amb els nens orfes que tenen les germanes dominiques a Ruli i el moments que vàrem passar amb els nens i nenes de la parròquia de Muhondo.

Els nens i nenes de la parròquia de Muhondo ens esperaven per celebrar l'Eucaristia i després vàrem poder estar i jugar amb ells. En Joan i la Josefina portaven unes joguines que els havia donat un fabricant de Torello), baldufes, yoyos, cordes... i que varen repartir. Després en Joan i en Xevi varen estar una bona estona jugant i ensenyat com es feia rodolar una baldufa. També vàrem tenir oportunitat de donar al rector de la parròquia de Muhondo una donació de 200 euros dels nens i nenes de la catequesi de sant Joan de les Abadesses.


AJUDA'NS A APADRINAR UN NEN RWANDA
Actualment ja estem ajudants varies famílies a que els seus fills puguin anar  a l'escola gràcies a  els vostres apadrinaments
Des de la delegació us donem gràcies
També heu de saber quan hi varem anar per gener passat alguns ens varen donar cartes per vosaltres
Els  que en tingueu que us l'hagin escrit us l'enviarem per correu.«Ens sentim responsables de l'encàrrec missioner de Jesús» 

Per què una col·lecta per a Ruanda? 

Agafo les paraules de Mn. Joan Casas amb motiu de la col·lecta de l'any passat: per la pròpia naturalesa de l'Església, tots els batejats ens hem de sentir responsables d'aquest encàrrec últim i definitiu de Jesús que ens porta a la missió: «Aneu per tots els pobles a fer deixebles meus.» Per això es fa aquesta col·lecta per a Ruanda. 

Quin vincle tenim amb aquesta nació africana? 

La vinculació hi és per diverses raons. La nostra diòcesi, desde fa més de cinquanta anys, té un agermanament especial amb Ruanda, ja que molts sacerdots diocesans hi varen fer una llarga estada i hi van fundar diverses parròquies. Actualment encara hi ha les Dominiques del Pare Coll i les Adoratrius Perpètues del Santíssim Sagrament. 

Com es manté el vincle actualment? 

El vincle que mantemin des de la delegació amb la diòcesi de Kigali és bo. Ho vàrem constatar en el viatge que vàrem fer amb el senyor bisbe. Procurem ajudar en els projectes que ens demanen: hem posat amb marxa una campanya per tal d'ajudar a escolaritzar els nens de la part més pobra de Muhondo, Munyana, Rwankuba i Kagugu. 

Ens que falta sensibilitat missionera? 

Aquesta sensibilitat hi és en les parròquies on hi ha sacerdots que han estat a Ruanda. En les altres fa falta donar a conèixer el que es fa i així poder col·laborar en aquesta tasca tan important

Ha passat un any , tornem a insistir amb la diada missionera de la diòcesi .
La delegació se'ns ha encomanat la tasca d'ajudar els que tenen menys que nosaltres i que no estan a prop i això és el que volem i intentem fer. Us informem que l'any passat us varem presentar una relació de
 8 projectes.
Tot i que el nostre pressupost és petit  varem poder contribuir en un d'ells:
El de reconstruir l'església de Muhondo .

 També es va poder ajudar directament a l'escola amb un donatiu anònim de 1500 Euros.
Aquest any seguim amb el projecte d'escolarització  d'un nen o una nena  de RWANDA.
Tenim uns 20 nens i nenes dels quals esperen poder ser apadrinats per tots nosaltres.


 

PROJECTE APADRINAMENTS A RWANDA:

Per només 40 € L'ANY pots ajudar a escolaritzar un nen a Rwanda.
PROJECTES A RWANDA 

A l’any 1961 partien els primers missioners del nostre bisbat de Vic cap a Rwanda amb l’objectiu de l’evangelització de la diocesis de Kigali seguint la crida del papa Pius XII amb la seva encíclica Fidei Donum del 1957:

“Què oferim, doncs, al Senyor a canvi d’aquest do diví (el do de la fe), a més de l’homenatge de la ment, si no és el nostre zel per difondre cada cop més entre els homes l’esplendor de la veritat divina? L’esperit missioner, animat pel foc de la caritat, és en certa manera la primera resposta de la nostra gratitut amb Déu, al comunicar als nostres germans la fe que nosaltres hem rebut”. Així ens questionava el sant pare el zel missioner de l’Església i ens orientava a posar la nostra mirada vers el continent Africà a través d’una anàlisis detallada.

Des de llavors fins avui són molts els projectes i activitats que han dut a terme els nostres missioners en aquest petit país just al centre de l’Àfrica: Rwanda; ajudats sempre per la col·laboració de totes les persones que des d’aquí han aportat els seus ajuts econòmics i oracions pels missioners que eren a primera línia.

Per tal de poder continuar treballant i ajudant a les persones d’aquest país, els nostres missioners ens han fet arribar els projectes que presentem a continuació, a fi i efecte, de què entre tots puguem aconseguir l’objectiu que esdevinguin una bonica realitat.

La proposta de projectes que tenim pel pròxim 2014 és:

 • Molí de la parròquia de Munyana.
 • Equipament de secretaria a la parròquia de Munyana.
 • Construcció d’una nova eglésia a la parròquia de Muhondo.
 • Instal·lació de nous bancs a la parròquia de Muhondo.
 • Adquisició d’instrumental musical a la parròquia de Muhondo.
 • Adquirir un imatge de Judes Tedeo a la parròquia de Mussaga.
 • Construcció d’un alberg per acolliment a la parròquia de Mussaga.
 • Dotar d’equipaments de neteja industrial al convent de les Adoratrius Perpètues: per tal que d’aquesta manera puguin donar aquest servei a la població i subsistir elles.

Aquest projectes seran possibles si s’aconsegueixen els diners necessaris per a dur-los a terme, gràcies per la vostra col·laboració !! I per les vostres oracions !!

"Us ho asseguro, tot allò que fèieu a un d’aquests germans meus més petits, a mi m’ho fèieu"
(Mt 25,40)