• JORNADA DE VOCACIONES NATIVAS 2024


    Hágase tu voluntad. Todos discípulos, todos misioneros
  • ENCUENTRO DE JÓVENES 2024


    ¡Apúntate!
  • MEMORIA DE ACTIVIDADES


    Mira todo lo que hicimos en 2022
  • MEDITACIÓN DIARIA


    ¡Reza con nosotros por las misiones!
  • SUPERGESTO


    La revista para jóvenes, ahora en formato 100% digital

4 de maig del 2022

Vocacions Nadiues

 "Deixa la teva petjada, sigues testimoni" 

Dossier de premsa 5 Vocacions que deixen petjada El lema d’aquestes jornades és

 "Deixa la teva petjada, sigues testimoni". En el context de l’Any Sant Compostel·là, i davant la Peregrinació Europea de Joves prevista per agost, ressonen amb força les paraules del Papa Francesc als joves durant la JMJ de Cracòvia (2016): "Jesús et crida a deixar petjada en la vida, una empremta que marqui la teva història i la història de molts". La campanya recull testimoniatges de diverses persones, la vida, de les quals, ha estat marcada per la petjada que han deixat uns altres que han dit "sí" al Senyor des de diferents camins vocacionals. 

Simon Pierre Ruterana i Aloys Sibomana. Preveres diocesans de Ruanda Van deixar empremta en... Miguel Ángel Domínguez Sent de tribus enfrontades -tutsi i hutu-, aquests preveres natius van ser enviats pel seu bisbe a estudiar junts un temps a Madrid, i van donar un testimoniatge impressionant de perdó sobrenatural. 

Emi Rangel. Institut Secular Hogar de Nazaret a Badajoz Va deixar petjada en... Mª Elena Maldonado Emi s'encarregava d'un grup de joves. El seu testimoniatge va ajudar a Mª Elena a aprofundir en la fe a poc a poc, des dels campaments d'estiu, a un grup de revisió de vida.

 Ángel Rodríguez. Seminarista diocesà de Toledo Va deixar petjada en... Ana Corroto i Javier CervantesGràcies a Ángel, Ana va aprendre a estimar als altres, a escoltar sense jutjar i a confiar en Déu. Javier destaca el seu lliurament al Senyor i al proïsme, i la seva capacitat de contagiar entusiasme. Antonio Gutiérrez i Ana Mª Robles, matrimoni de Santiago de Compostela Van deixar petjada en... Judith Nafele Undembe Nouvinguda de la guerra des d'Àfrica, Judith va trobar en Antonio i Ana Mª una família. Afirma que els deu tot el que és avui dia, i vol transmetre aquesta petjada també als seus futurs fills. Germana Cristina Mª Blázquez. Filla de Crist Rei en Madrid Va deixar petjada en... Sofía Galán i Marta Escat Va ser professora de Sofía, i després la seva catequista i directora espiritual. D’ella va aprendre a servir amb alegria. Per part seva, Marta va conèixer gràcies a ella a un Déu que no sols existeix, sinó que viu i actua.


Les vocacions d’especial consagració a Espanya

 A continuació, oferim una panoràmica de les vocacions d’especial consagració a Espanya: • Seminaristes diocesans Segons les dades ofertes per la CEE en el passat Dia del Seminari, en el curs 2021- 2022 hi ha a Espanya 1.028 seminaristes majors i 811 seminaristes menors. En 2021 s’ordenaren 125 preveres diocesans, i 19 seminaristes menors van passar al seminari major. • Religiosos i religioses Segons les dades ofertes per CONFER (setembre 2021), a Espanya hi ha 35.507 membres d’instituts religiosos i societats de vida apostòlica (el 76% dones). Aquests pertanyen a 408 congregacions. Entre ells hi ha 639 juniores i 281 juniors. Per altra banda, en l’actualitat hi ha en Espanya 179 novícies i 65 novicis. • Seglars consagrats Segons les dades ofertes per CEDIS (gener 2022), al nostre país hi ha en l’actualitat 2.478 integrants en els Instituts Seculars. D’aquests instituts, 26 són de fundació espanyola, mentre que altres 14, fundats fora de les nostres fronteres, compten amb membres al nostre país. El seu carisma és viure enmig del món com qualsevol seglar, però plenament consagrats a Crist.


Les vocacions natives en les missions

L’exemple dels missioners fa que molts joves, moguts per l’Esperit Sant, sentin la crida del Senyor per seguir les seves petjades. Les vocacions natives són la millor herència que els missioners poden deixar a la missió, perquè són la mostra que l’Evangeli ha arrelat, i representen el present i futur del’Església catòlica allí. Molts joves fan el pas, però tenen serioses dificultats per continuar endavant amb la seva vocació. Per això, és necessari que comptin amb la pregària de tota l’Església i el seu suport econòmic. Per ocupar-se d’elles, el Papa té un mitjà: l’Obra de Sant Pere Apòstol, una de les Obres Missionals Pontifícies, que fou assumida com a tal fa 100 anys (va ser fundada en 1889). Ella té encomanada l’atenció de tots els seminaris diocesans que hi ha en els territoris de missió; i el suport dels noviciats. En 2020 aquesta Obra va recolzar a 75.365 seminaristes, 2.201 formadors i 7.259 novicis i novícies. 

Ajudes concretes de l’Obra de Sant Pere Apòstol a les vocacions • 

Dona un subsidi anual per a les despeses ordinàries dels seminaris i la manutenció i matriculació dels seminaristes i novicis. • Dona suport a la construcció i manteniment dels seminaris, amb projecció al seu progressiu autofinançament (granges, plaques solars...). • Impulsa una bona formació de les vocacions d’acord amb la resta de les diòcesis del món, perquè el lloc de naixement d’una vocació no determini la qualitat de la seva formació. Es fa costat als formadors. • Ofereix beques d’estudi en universitats internacionals per a oferir estudis superiors de teologia. D’aquests centres han sortit molts bisbes, teòlegs, rectors, professors, etc., que han ajudat a la consolidació de l’Església local.

Dossier de premsa OMP


0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Et demanem que siguis respectuós amb aquest bloc que estar dedicat a missions