• JORNADA DE VOCACIONES NATIVAS 2024


    Hágase tu voluntad. Todos discípulos, todos misioneros
  • ENCUENTRO DE JÓVENES 2024


    ¡Apúntate!
  • MEMORIA DE ACTIVIDADES


    Mira todo lo que hicimos en 2022
  • MEDITACIÓN DIARIA


    ¡Reza con nosotros por las misiones!
  • SUPERGESTO


    La revista para jóvenes, ahora en formato 100% digital

28 d’abril del 2022

Vocacions Nadiues

 

Què celebrem?


El 8 de maig, "diumenge del Bon Pastor", l’Església a Espanya celebra dos Jor- nades vocacionals de forma conjunta:


• Jornada Mundial de Pregària per les Vocacions. De caràcter universal, pretén suscitar en tots els joves la pregunta per la seva vocació, i que la comunitat cristiana promogui les vocacions cristianes amb la pregària i l’acompanyament.


• Jornada de Vocacions Natives o Nadiues. Busca sostenir les vocacions d’especial consagració que sorgeixen en els Territoris de Missió, per intentar aconseguir que cap d’elles es quedi frustrada per manca de recursos. Amb aquesta finalitat, a més de l’oració, promou la col·laboració econòmica.

Aquestes jornades són organitzades per la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), la Conferència Espanyola de Religiosos (CONFER), la Conferència Espanyola d’Instituts Seculars (CEDIS), i Obres Missionals Pontifícies (OMP).

Per quines vocacions preguem?

Tots estem cridats a ser testimonis de Crist: amb "la formació d’una nova família i el treball" o obrint el cor "a la possibilitat de consagrar-se a Déu amb el sacerdoci, en la vida religiosa o en altres formes de consagració" (Christus vivit 258 i 276). Diumenge 8 de maig l’Església ens convida a pregar perquè els joves s’obrin a la crida de Déu i el responguin amb generositat, “sent per als altres” des d’una família, un treball o una consagració especial.

La jornada convida també a alçar la vista, i pregar per molts joves que estan sent cridats per Déu a seguir-lo en els territoris de missió: les vocacions natives. Amb aquesta Jornada, l’Església convida a pregar per ells, perquè assumeixin el relleu dels missioners, i mantinguin viva la flama de l’Evangeli als seus països i cultures. I a més, es demana la col·laboració econòmica, perquè cap d’aquestes vocacions es perdi per manca de mitjans.

Objectius de les Jornades

Objectius de les Jornades

• Vocació: suscitar en tots els joves la pregunta sobre la seva vocació, en línia amb l’exhortació apostòlica post sinodal Christus vivit.

• Oració: convidar a tota la comunitat cristiana a sentir-se corresponsable i pregar per les vocacions que l’Església necessita en el nostre context i a tot el món.

• Col·laboració econòmica: mitjançant de la col·lecta en les misses d’aquest 8 de maig, de les "beques d’estudi" i d’altres donatius, sostenir a les vocacions nadiues de les Esglésies joves.


     -Tex estret del dossier premsa OMP-

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Et demanem que siguis respectuós amb aquest bloc que estar dedicat a missions