Nadal ja es aquí

  • CONCURSO INFANCIA MISIONERA 2024


    Comparto lo que soy
  • EJERCICIOS ESPIRITUALES 2023


    Termina el año en la cuna del patrón de las misiones
  • MEMORIA DE ACTIVIDADES


    Mira todo lo que hicimos en 2022
  • MEDITACIÓN DIARIA


    ¡Reza con nosotros por las misiones!
  • SUPERGESTO


    La revista para jóvenes, ahora en formato 100% digital

8 de juny del 2015

ASSEMBLEA OMP ROMA



OMPRESS-ROMA (1-06-15) Avui comença a Roma l'Assemblea General de les Obres Missionals Pontifícies amb la presència de tots els directors nacionals del món, més d'un centenar, i els responsables de mirar per l'Església missionera a la Santa Seu. El pare Vito del Prete El padre Vito del Prete, Secretari General de la Pontifícia Unió Missional, En aquesta entrevista desgrana els objectius que creu que ha d'aconseguir aquesta Assemblea per al futur de la institució més important de suport a les missions a l'Església.

-¿Obras Missionals Pontifícies? Missió, missionera, missioner ... Són paraules de moda a l'E  sglésia ...
Sí, però no és possible dur endavant cap tipus de pastoral si no es té la missio ad gentes com a punt de referència contínua. És la finalitat de tot: l'anunci de l'Evangeli als qui no el coneixen. Tot ha de tornar a l'Església missionera perquè l'Església existeix per a la missió. Cada cristià ha d'existir per a la missió. Si això no és així, l'Església es va tancant ... aneu a tothom ...


-La Missió ... però el Papa Francesc parla d'evitar el proselitisme.
La missió és anunciar l'Evangeli, proposar-ho, i tenim el dret - el deure com cristians- de anunciar-lo. A més la conversió és una cosa molt profunda segons la tradició cristiana, és una cosa total, no un simple " Hi estic d'acord o m’hi sumo ...". Per això, estic convençut que no hi ha proselitisme a l'Església missionera. Conec pràcticament totes les missions de l'Església. He visitat països d'Àsia, Àfrica, Amèrica ... he parlat amb religioses, bisbes, sacerdots, laics ... i els he vist com viuen la seva fe. Li puc assegurar que ningú a l'Església d'avui obliga a una persona a convertir-se en cristià, en catòlic.

-El Tema de l'Assemblea de les Obres Missionals és "Com sostenir la missió universal d'avui i de demà", de què es parlarà?
S'aprofundirà en els desafiaments que planteja la missió avui i en un futur pròxim, perquè les OMP s'han d'adequar a aquest desenvolupament. Per això, s'ha convidat com a ponent al cardenal Orlando Quevedo, Arquebisbe de Cotabato, Filipines. Es tracta d'una persona que viu a frontera. Un país catòlic, i una regió musulmana. Cotabato és una veritable frontera, amb màrtirs, gent segrestada, ambient difícil ... En aquesta línia, les OMP s'han de renovar, refundar, trobar la seva especificitat per estar amb la missió avui i demà. En els darrers 50 anys, ha canviat tota la concepció de la missió i, en aquest nou context, les OMP han de restablir una identitat pròpia, han de mantenir la seva intuïció profètica.

-En Quin sentit són profètiques?
Les Obres Missionals Pontifícies parteixen de motivacions profundes, de la missió com a anunci, de l'alliberament a través de l'Evangeli. No poden ser només recaptació de fons. Són molts els que ho fan i, en ocasions, molt millor. Als països de missió, les Obres Missionals Pontifícies han de donar la possibilitat a aquestes Esglésies, que són minoria en les seves pròpies nacions, de participar en la missió. Han de crear en elles la consciència que formen part d'una comunió solidària, en la qual tots aporten i tots reben.
També han de treure a les Esglésies dels països que "ajuden" de la seva individualitat, del seu protagonisme particular, per portar-les a la perspectiva universal. A una diòcesi que vol fer-ho tot per si sola li costarà garantir aquesta universalitat. Crearà llaços de dependència, un neocolonialisme. Les OMP asseguren que actuem com a catòlics, des de situacions d'igualtat. Això justifica la tasca de les OMP. Requereix una enorme espiritualitat, requereix comunió, poc esperit de protagonisme i molt esperit de servei. Perquè si es vol que la recaptació econòmica tingui èxit s'ha de motivar amb la fe, no amb estratègies. És un problema de fe.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Et demanem que siguis respectuós amb aquest bloc que estar dedicat a missions