Activitats d'Estiu

  • MEMORIA DE ACTIVIDADES 2023


    ¡Mira un resumen de todo lo que hicimos!
  • SEMANA ESPAÑOLA DE MISIONOLOGÍA DE BURGOS


    Ya puedes consultar el programa e inscribirte
  • MEDITACIÓN DIARIA


    ¡Reza con nosotros por las misiones!
  • SUPERGESTO


    La revista para jóvenes, ahora en formato 100% digital

23 de maig del 2024

TROBADA DELS DIRECTORS DE OMP 2024

 


El passat dimarts 21 de maig de 2024, els delegats de Missions de Catalunya varen assistir les jornades de directors de OMP que es fa cada any .

La jornada va començar amb una conferència exposada pel Director espiritual d’infància i joventut de l’Arxidiòcesi de Madrid, el prevere Luís Melchor Sánchez, el qual va glosar la Christus vivit del Papa Francesc. Explicava que la pastoral juvenil ha de ser missionera. El jove cerca referents reals: amb les seves debilitats i ferms en la seva fe; la fragilitat és inherent a la persona humana, i per això el jove missioner es veurà reflectit en el prevere que no amaga les seves debilitats i fragilitats. El papa Francesc, en la Christus vivit ens indica que les grans virtuts són acompanyades de grans fragilitats. També indicava el ponent que és molt necessari l’encontre entre edats generacionals, que la comunitat cristiana és múltiple.

Va continuar una taula rodona on es plantejava la pregunta de com suscitar una espiritualitat missionera en els joves. Hi va haver tres ponències

Clara de Arteaga va presentar el grup “Jóvenes para la Misión” on explicava que una manera d’enfocar la missió entre els joves és amb el voluntariat. La ponent, ajuntant-se a un voluntariat, va entrar en Missió.

Després va ser el moment de “Jatari” un grup que no es defineix com a grup, sinó com una ajuda a la diòcesi, al servei dels preveres que els cridin, intentant aixecar a la gent que es trobin amb l’alegria.

Paula Juve Navarro va parlar dels projectes de missions que organitza la Universitat Francisco de Vitòria.

Finalment el P. Dinh Anh Nhue Nguyen, secretari general de la PUM, fa presentar el missatge del papa Francesc per al DOMUND 2024, destacant tres paraules clau: incansable, banquet escatològic (eucarístic) i tots. La missió ha de ser un incansable anar cap a tota la humanitat. Aquest anar ha de ser en direcció del banquet escatològic, que és l’eucaristia, imatge de la salvació final en el Reïna de Déu (en paraules del papa Francesc). Finalment, la paraula “tots”, que és la paraula preferida del papa, subratllant la perspectiva de tots. Acabava la seva intervenció responent a la pregunta “Què fer amb el missatge del DOMUND? Assistir al sant Pare, ajudar al sant Pare, a transmetre el seu missatge a cada cristià del món, perquè el papa ha escrit el missatge per a tots els cristians.


0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Et demanem que siguis respectuós amb aquest bloc que estar dedicat a missions