• JORNADA DE VOCACIONES NATIVAS 2024


    Hágase tu voluntad. Todos discípulos, todos misioneros
  • ENCUENTRO DE JÓVENES 2024


    ¡Apúntate!
  • MEMORIA DE ACTIVIDADES


    Mira todo lo que hicimos en 2022
  • MEDITACIÓN DIARIA


    ¡Reza con nosotros por las misiones!
  • SUPERGESTO


    La revista para jóvenes, ahora en formato 100% digital

10 de desembre del 2021

Butlletí 2021

 Com deia el Senyor bisbe Romà en la glossa del dia del Domund, la importància de la missió és donar a conèixer el Crist que és la font dels nostres valors i que ens fa realment cristians. A vegades ens és difícil reconèixer-ho. Com deia textualment “Perquè aquesta jornada posa al davant nostre la necessitat de donar suport a l’acció evangelitzadora de l’església per tot el món, assenyadament en els països més pobres” i que resumeix molt bé la nostra tasca de la delegació de missions.

També les delegacions de missions fèiem aquesta carta:

Un any més ens trobem de nou en la Diada del DOMUND, Jornada Mundial de la Propagació de la Fe.

El lema d’enguany és: “Explica el que has vist i sentit”.

La fe en Déu, encarnat en la persona de Jesús, és una experiència, ens dona la plenitud de la Vida i en ella recolzem la nostra esperança. Aquesta fe, que hem rebut gratuïtament, hauria d’omplir el nostre cor i vessar-se per tot el món, com un dol d’aigua fresca i cristal·lina.

Per poder obrir el nostre cor i explicar el que hem vist i sentit, necessitem haver viscut intensament la proximitat i la intimitat amb Déu. La seva Paraula en l’Evangeli, la pregària i, sobretot l’Eucaristia, ens ompliran d’Ell i aleshores la nostra visió i oïda seran molt diferents.

Sabem molt bé que tots som missioners, des del nostre baptisme, i per donar compliment a l’exigència que comporta, hem de veure i sentir les veus del món, amb els ulls de Déu. Però, avui recordem -de manera molt especial- els nostres germans missioners i missioneres, que escampats pel món van sentir un dia la crida del Senyor. Amb la seva resposta generosa, ho van deixar tot per anar a països llunyans a escampar la Bona Notícia de l’Evangeli, que porti -a qui els escolti- a la gran joia de sentir-se fills de Déu, que ens estima a cadascú, individual i personalment, i que ens ha fet hereus del seu Regne etern. Tampoc podem oblidar el treball que fan en bé de les persones d’aquests països, perquè puguin tenir una vida millor i més digna.

Ells d’una manera especial, veuen i senten les veus dels que en el nostre món reclamen el pa material, perquè tenen fam; però també la de tota la humanitat necessitada del pa espiritual de l’estimació, el respecte i la germanor entre tots. En definitiva, el pa de la Vida, que únicament es troba en Déu.

La Diada del DOMUND ens brinda, doncs, l’oportunitat d’acostar-nos als missioners i missioneres amb el nostre recolzament, pregària i almoina generosa, escoltant el clam de les terres de missió. Jesús ens ho va dir ben clar: “Tot el que feu a un d’aquests més petits, m’ho feu a mi”.

Què farem? Pensem-hi i siguem generosos!...

I el papa Francesc en la seva carta del Domund 2021 deia:



“Viure la missió és aventurar-se a desenvolupar els mateixos sentiments de Crist Jesús i creure amb Ell que qui és al meu costat és també el meu germà i la meva germana. Que el seu amor de compassió desperti també el nostre cor i ens torni a tots deixebles missioners.”

Així doncs, la tasca de la delegació de missions del bisbat de Vic és primordialment la d’ajudar els missioners a poder dur la seva tasca evangelitzadora per tot el món.

Des de la delegació us volem donar les gràcies per la vostra col·laboració i recordar-vos que estem a la vostra disposició.

Aquí teniu una mostra dels projectes que s’han impulsat des de la diòcesi, en forma de reportatge que ens ha arribat aquest estiu des de RWANDA.

1-Projecte del presbiteri de la Parròquia de Murama

Aquest projecte es va començar el 2016 i es va acabar inaugurant el 2019. S’ha desenvolupat en sis fases en les quals hem col·laborat econòmicament el Bisbat de Vic, Obres Missionals Pontifícies “OMP” i l’Església local.













































2-Projecte COVID 2020

Aquest segon projecte es el que ens varen suggerir per tal de facilitar la reobertura de les esglésies per efecte del COVID. Les esglésies d’arxidiòcesis de Kigali no reunien les condicions que els demanaven les autoritats públiques i es va contribuir econòmicament per poder construir un rentamans a les entrades de les esglésies així com per l’adquisició de material fungible com hidrogels, dels quals no disposaven.




 



































0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Et demanem que siguis respectuós amb aquest bloc que estar dedicat a missions