• JORNADA DE VOCACIONES NATIVAS 2024


    Hágase tu voluntad. Todos discípulos, todos misioneros
  • ENCUENTRO DE JÓVENES 2024


    ¡Apúntate!
  • MEMORIA DE ACTIVIDADES


    Mira todo lo que hicimos en 2022
  • MEDITACIÓN DIARIA


    ¡Reza con nosotros por las misiones!
  • SUPERGESTO


    La revista para jóvenes, ahora en formato 100% digital

1 d’octubre del 2019

OCTUBRE MISSIONER

BATEJATS I ENVIATS

                        En arribar la Jornada del Domund, data missionera per excel·lència, el Papa Francesc convida a tots els cristians a viure el nostre compromís de batejats.

                    És clara la voluntat de Jesús de que el Baptisme fos el camí de iniciació a ser deixebles seus, és a dir, seguidors d’Ell: “Aneu i feu deixebles meus a tots els pobles, batejant-los...” (Mt 28, 29).

                    Des dels inicis de la història dels seguidors de Jesús, apareix el Baptisme com la forma d‘entrada a la Comunitat (Fets 2, 38). Per tant, els batejats som aquests enviats per Jesús a propagar la Fe, a dir a tothom que tenim un Déu Pare que ens estima; un Fill, Jesús, que per nosaltres ha donat la vida i ens acompanya en el camí, com a bon germà, i l’Esperit Sant que ens dóna la força per estimar i sentir-nos enviats.

                    Per tant, el nostre cor de batejats ha d’experimentar un canvi, ja que un cor que estima és capaç de vèncer l’egoisme, de deixar de pensar únicament en les necessitats pròpies i llençar-se a pal·liar les necessitats dels altres.

                    En aquest diumenge del Domund, si diem que estimem Déu no podem quedar-nos sols amb bones paraules, hem de sentir-nos enviats fora de nosaltres; primer al nostre entorn més proper: família, amics i societat on ens movem, i obrir-nos al més enllà, als països on encara no coneixen Déu ni el seuamor envers ells.

                    “La fe sense obres és morta”. La nostra fe ha d’irradiar-se fora, no pot quedar-se tancada en nosaltres. Hem de sentir-nos, avui especialment, missioners amb els que ho són terres enllà i pregar per ells, pel sacrifici de les seves vides, pels seus treballs, no exempts d’esforç, penúries i, actualment, de fortes persecucions.

           També la nostra almoina és molt necessària. Els missioners han d’atendre molts cossos famolencs, instruir moltes persones sense cap tipus de cultura o aprenentatge i Déu i ells esperen la nostra generositat.

                    No hem de pensar mai que no tenim res a aportar o que no fem falta a ningú. Fem falta a molta gent. No ens guardem la fe i els diners sols per a nosaltres. Jesús, el Messies, ha vingut per a tots els pobles i nosaltres, pel nostre Baptisme, som enviats a tots.

                    Això ens ha d’omplir el cor de joia. JESÚS HA VOLGUT FER-NOS CO-PARTÍCIPS D’ESTIMAR, FENT-NOS SENTIR ENVIATS.
                   


Avui dia 1 d'actubre


vespres solemnes  al convent de Santa Teresa  per comencar el mes extrardinari missioner 2019








0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Et demanem que siguis respectuós amb aquest bloc que estar dedicat a missions