• JORNADA DE VOCACIONES NATIVAS 2024


    Hágase tu voluntad. Todos discípulos, todos misioneros
  • ENCUENTRO DE JÓVENES 2024


    ¡Apúntate!
  • MEMORIA DE ACTIVIDADES


    Mira todo lo que hicimos en 2022
  • MEDITACIÓN DIARIA


    ¡Reza con nosotros por las misiones!
  • SUPERGESTO


    La revista para jóvenes, ahora en formato 100% digital

30 de setembre del 2015

OCTUBRE MISSIONER


Què és el Domund? 
El Diumenge Mundial de les Missions és el dia en què tota l'Església resa i col•labora econòmicament en favor de l'activitat evangelitzadora dels missioners i missioneres. 
Per a què el Domund? 
Per fer una especial crida a la col•laboració econòmica dels fidelsAmb els donatius es construeixen temples, es compren vehicles, es formen catequistess'atenen projectes socialssanitaris i educatius ... 
Quan i on se celebra? 
El Domund és una jornada que es celebra a tot el món el penúltim diumenge d'octubre. A Espanya es porta treballant des de 1926, i el 1943 va assumir el nom de Domundpel qual és coneguda la jornada fins avui. 
Qui ho organitza? 


Forma
Obres Missionals Pontifícies (OMP) és la institució que s'encarrega de fomentar l'acció missionera de l'EsglésiaDepèn de la Congregació per a l'Evangelització dels pobles -dicasteri de la Santa Seu-, i té implantació a 130 països. A cada diòcesi, hi ha una delegació de la OMP que treballa en l'àmbit local per als missioners. 





Qui són els missioners? 
Sacerdots, religiosos i religioses, i laics que han estat enviats, per un període llarg de temps o per a tota la vida, a països on encara no es coneix l'Evangeli. En l'actualitat hi ha prop de 13.000 missioners espanyols. 
Què fan els missioners? 
FormaAnuncien l'Evangeli als qui no coneixen Jesús. Alhoraassumeixen la responsabilitat en projectes educatiussanitaris i de promoció social de les persones i pobles als quals atenen. 

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Et demanem que siguis respectuós amb aquest bloc que estar dedicat a missions