• JORNADA DE VOCACIONES NATIVAS 2024


    Hágase tu voluntad. Todos discípulos, todos misioneros
  • ENCUENTRO DE JÓVENES 2024


    ¡Apúntate!
  • MEMORIA DE ACTIVIDADES


    Mira todo lo que hicimos en 2022
  • MEDITACIÓN DIARIA


    ¡Reza con nosotros por las misiones!
  • SUPERGESTO


    La revista para jóvenes, ahora en formato 100% digital

3 de juliol del 2015

DIADA MISSIONERA DIÒCESI VIC



La introducció del pla pastoral "L’alegria d'evangelitzar, una Església en sortida missionera" ens diu “aneu, doncs i feu deixebles meus tots els pobles, batejant-los en nom del pare i del fill i de l’esperit Sant i ensenyant-los a guardar tot allò que us he manat. Jo sóc amb vosaltres dia rere dia fins a la fi del mon” (Mt28,19-20) i continua "l’evangelització no neix de un desig humà o de la nostre necessitat sinó es iniciativa de Déu".
Ningú no pot sentir-se exclòs d’aquesta missió que Jesús ens encomana, ja que només un pot ser cristià essent alhora deixeble i missioner (EG,120). No és qüestió d’experts, sinó que tots com Sant Pau i hem de dir: “Ai de mi si no anunciés l’Evangeli” (1Co9,16). Val a dir però que l’evangelitzador és el primer beneficiat de l’experiència de salvació: enmig de les dificultats experimenta la joia de l’amor de Déu i descobreix el veritable dinamisme de creixement personal i de fe. La vida va madurant a mesura que la donem als altres (PDP).

Amb aquesta reflexió que fem des de la delegació, tasca que ens demana el pla pastoral, un any més us demanem col·laboració tan a nivell tant econòmic com espiritual en el dia de la jornada missionera Diocesana per Rwanda
 Una de les diferents tasques de la delegació és d'ajudar a l’Església de Rwanda, a la diòcesi de Kigali de la que ens uneix una estreta col·laboració. Com molts sabeu, diferents mossens Rwandesos viuen ja entre nosaltres.
El desembre passat unes 11 persones del bisbat juntament amb el mossèn Joan Casas vàrem tenir la oportunitat de tornar a Rwanda i altres a anar-hi per primera vegada. Durant tot el viatge ens varen acompanyar mossens Rwandesos que havien viscut abans aquí a Catalunya, mossèn Canissius i mossèn Celse.
El viatge va ser molt intens i en destacaria dos moments entranyables, els que vàrem passar amb els nens orfes que tenen les germanes dominiques a Ruli i el moments que vàrem passar amb els nens i nenes de la parròquia de Muhondo.
Els nens i nenes de la parròquia de Muhondo ens esperaven per celebrar l'Eucaristia i després vàrem poder estar i jugar amb ells. En Joan i la Josefina portaven unes joguines que els havia donat un fabricant de Torello), baldufes, yoyos, cordes... i que varen repartir. Després en Joan i en Xevi varen estar una bona estona jugant i ensenyat com es feia rodolar una baldufa. També vàrem tenir oportunitat de donar al rector de la parròquia de Muhondo una donació de 200 euros dels nens i nenes de la catequesi de sant Joan de les Abadesses.

 .


















És molt gratificant veure com viuen i celebren la seva fe. És molt impressionant veure que malgrat que viuen en condicions que estan lluny de les nostres, sense aigua corrent, cases en mínimes condicions, etc, els nens estaven alegres.
Crec que la feina que varen fer els nostres mossens de sembrar la llavor de la fe i que ara continuen els mossens rwandesos és molt valuosa i ara la delegació té el deure d'ajudar a continuar aquesta tasca evangelitzadora.
Com fer-ho? Continuar fent viatges a Rwanda que refermin les nostres relacions entre les dues diòcesis, viure en comunitat la fe o continuar ajudant econòmicament diferents projectes pastorals i socials com els que aquest any que ens han demanat:
-Apadrinaments de les famílies i ajuda a l'escola de Muhondo.
-Alberg per les dones de la parròquia de Muhondo.
-Rehabilitació d'una Escola a Musagara (teulada).


Per acabar us demanaria que aquest dia portéssiu a la pregària a tots els missioners i missioneres de la diòcesi que estan a països de missió o que han retornat i que han fet una gran tasca evangelitzadora “de sembrar la paraula i deixar que creixi en el cor de les persones i s’obri a la meravella de l’home nou, obert a Déu i els germans”(PDP).

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Et demanem que siguis respectuós amb aquest bloc que estar dedicat a missions