• JORNADA DE VOCACIONES NATIVAS 2024


    Hágase tu voluntad. Todos discípulos, todos misioneros
  • ENCUENTRO DE JÓVENES 2024


    ¡Apúntate!
  • MEMORIA DE ACTIVIDADES


    Mira todo lo que hicimos en 2022
  • MEDITACIÓN DIARIA


    ¡Reza con nosotros por las misiones!
  • SUPERGESTO


    La revista para jóvenes, ahora en formato 100% digital

1 d’octubre del 2014

Domund

Com arriben els diners del DOMUND?

Ja hem començat a escalfar els motors per la celebració del DOMUND 2014.Durant aquestes setmanes recordem especialment els missioners i missioneres, coneixem la tasca que desenvolupen, preguem per les poblacions que acompanyen. Al mateix temps, es fan col·lectes especials per col·laborar, també econòmicament, amb les nostres comunitats germanes, més empobrides.La pregunta que molts es fan és: on va a parar els diners recollits durant la jornada del DOMUND? Com arriben els donatius als missioners i missioneres?Aquí t’expliquem quin és el recorregut de l’euro que tu dones fins que arriba a la seva destinació.


Col·lecta de donatius

  1. Durant tot l’any es reben donatius per als missioners a les parròquies. Es concentren principalment el dia del DOMUND. Hi ha persones que fan aportacions periòdiques o aporten herències. També es compten els beneficis de la targeta Visa Domund.
  2. Tots els donatius són rebuts per Obres Missionals Pontifícies (OMP). En un primer moment arriben a les seus diocesanes i elles fan l’enviament a les OMP España.

Repartiment de donatius a Roma
  1. Aquests diners passen a formar part del Fons Universal de Solidaritat, format per les aportacions de tots els països, que posa a disposició del Sant Pare per tal d’ajudar a les necessitats de tots els territoris de missió.
  2. L’Assamblea General de les OMP es reuneix al maig a Roma. Estudia totes les sol·licituds d’ajuda rebudes i decideix com es reparteixen equitativament els diners del fons entre els 1.103 territoris.
  3. La Secretaria General indica a OMP España on ha d’arribar els diners recaptats. Sempre es reserva una quantitat per a possibles emergències.

Enviament dels donatius a les missions 
  1. OMP España envia els diners als territoris de missió, a través de les nunciatures apostòliques,  des d’on arriba immediatament als seus destinataris.
  2. Els destinataris rendeixen comptes dels diners rebuts amb justificació documental i testimonis d’agraïment. 

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Et demanem que siguis respectuós amb aquest bloc que estar dedicat a missions