• SEMANA ESPAÑOLA DE MISIONOLOGÍA


  "Misión y redes" Burgos del 2 al 5 de julio de 2018
 • CURSO DE VERANO DE MISIONOLOGÍA 2018


  "El Espíritu nos impulsa por los caminos de la Misión" Segovia del 25 al 30 de junio
 • MENSAJE JORNADA MUNDIAL DE LAS MISIONES 2018


  “Con los jóvenes, llevemos el Evangelio a todos” Francisco - DOMUND 2018
 • Guía Compartir la Misión 2018


  Propuestas de voluntariado misionero para jóvenes
 • ANIMACIÓN MISIONERA


  Recursos para la animación misionera de jóvenes
 • SUPERGESTO


  Revista misionera para los jóvenes
 • GESTO


  Revista misionera para los niños
 • REVISTA MISIONEROS


  Revista misionera para adultos que recoge la actualidad misionera de la Iglesia

4 de setembre de 2014

Jornades de treball de les delegacions de missions de Catalunya al Bisbat de Tortosa

Delegacions de Catalunya a la diòcesi de Tortosa


La setmana passada es varen fer les jornades de treball de les delegacions de missions de Catalunya  per preparar els curs 2014 -2015.

La jornades hi varen  assistir el bisbe Enrique Benaven de Tortosa bisbe Joan Piris de Lleida  i  Anastasio Gil president de les OMP, i  també varis missioners dels que varem `poder escoltar les seves experiències en els seus paisos de missió.
Es va presentar la jornada del Domund 2014  amb el lema " RENEIX L'ALEGRIA"TORTOSA ACULL LA TROBADA ANUAL DE DELEGATS DE MISSIONS DELS BISBATS DE CATALUNYAEls dies 25, 26 i 27 d’agost, la diòcesi de Tortosa va tenir el goig d’acollir la trobada anual d’estiu dels Delegats de Missions dels Bisbats de Catalunya, acompanyats pel nostre Delegat Diocesà mossèn Toni Borràs Giner i amb l’objectiu principal de planificar i organitzar el proper curs. Els coordinadors i col·laboradors de les diferents delegacions també van participar en aquest espai de convivència, on no hi va mancar temps per a la formació i les visites culturals. El lloc de treball fou la Casa d’Espiritualitat “Sant Enric d’Ossó” de Jesús-Tortosa. Tots els actes foren presidits, pel nostre bisbe Mons. Enrique Benavent Vidal, qui ha estat encarregat per la CET d’acompanyar els Delegats de Missions. El primer dia també vàrem comptar amb la presència del Director Nacional de les OMP. Don. Anastasio Gil García.
S’inicià la trobada amb el testimoni de dos missioneres de la nostra diòcesi: Gna. Ma Àngels Cornelles Forés, Concepcionista Franciscana de Benicarló, que desenvolupa la seva tasca evangelitzadora a Guinea Equatorial. Entre altres ens va relatar com lluitem per fer pous per a treure aigua, construir capelles, fer catequesis.... La Gna. Isabel Morelló Culubret nascuda a Tortosa i fa 54 anys que va entrar a la Companyia de Santa Teresa de Jesús i des de llavors treballa al Brasil. Ens va comentar què allí veu una fe mes viva degut a que l’església sempre ha estat al costat dels més necessitats. També va donar el seu testimoni Mn. Josep Coves, sacerdot Operari, qui actualment està servint el Temple de la Reparació de Tortosa, però fou missioner a la República Dominicana del Congo al llarg de 47 anys. Ens va dir que per ell secret de la missió és que primer hi ha que aprendre i estimar, i després ja arribarà el moment d’ajudar.
Per a finalitzar el Sr. Enrique Iriso de Pamplona i doctorat en historia, ens va fer una exposició acompanyada d’un power point molt completa del patró de les missions Sant Francesc Xavier.
Havent sopat, va tenir lloc una visita turística pel casc antic de Tortosa.
El dimarts 26, vam visitar Morella, l’església arxiprestal i d’altres llocs d’interès turístic. Després vam marxar cap a Cinctorres on vam compartir un dinar de germanor i a la tarda vam visitar el poble i vam marxar cap a l’ermita de la Vallibona on vam celebrar l’Eucaristia presidida pel Sr. Bisbe.
El tercer dia de la trobada, dedicat a la programació del curs, ens va voler acompanyar també el bisbe de Lleida, Mons. Joan Piris Frígola, més que res per acomiadar-se del seu càrrec i fer el relleu amb el bisbe de Tortosa.

Després de dinar, cadascú de retorn a la seva diòcesi i disposats a començar el curs amb una il·lusió renovada i amb el desig de col·laborar en la tasca evangelitzadora dels nostres missioners.
Delegació Diocesana de Missions

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Et demanem que siguis respectuós amb aquest bloc que estar dedicat a missions