• JORNADA DE VOCACIONES NATIVAS 2024


    Hágase tu voluntad. Todos discípulos, todos misioneros
  • ENCUENTRO DE JÓVENES 2024


    ¡Apúntate!
  • MEMORIA DE ACTIVIDADES


    Mira todo lo que hicimos en 2022
  • MEDITACIÓN DIARIA


    ¡Reza con nosotros por las misiones!
  • SUPERGESTO


    La revista para jóvenes, ahora en formato 100% digital

3 de juliol del 2014

NOTICIES MISSIONERES

Missioners en el punt de mira

Amb el mateix titular que encapçala aquesta notícia, la revista Misioneros publica un interessant reportatge sobre la preocupant situació en què es troben els missioners que realitzen la seva tasca al nord del Camerun i països veïns, per l'amenaça de la secta islàmica Boko Haram, que des de fa temps ve actuant més enllà de les fronteres de Nigèria. 

Testimonio misionero Camerún - persecución religiosa
"Eren les tres del matí del 5 d'abril. Quan em vaig assabentar de la notícia em vaig aixecar per sortir al pati i dir al meu company que Boko Haram acabava de segrestar a tres missioners a Tcheré, a 20 quilòmetres de Maroua, on ens trobem nosaltres. Eren uns 15, van arribar en motos, armats i molt ben organitzats. Sabien perfectament on dormien les seves víctimes ". Amb aquest dramàtic testimoni s'inicia el reportatge de la revistaMisioneros. Qui ho escriu en el seu diari és el sacerdot espirità espanyol Luis Cachaldora. Ell i el seu company Juan Antonio Ayans treballen a Maroua, al nord del Camerun, a 800 quilòmetres de la capital, Yaoundé. Les persones segrestades de les que parla (avui ja feliçment alliberades) són els missioners italians Giampaolo Marta i Gianantonio Allegri i la religiosa canadenca Gilberte Bussier. 

Malauradament, però, ja res serà com abans. Com reconeix el sacerdot espirità Juan Antonio Ayanz, "aquí les coses se'ns han complicat, i molt, perquè Boko Haram ha pres gust d'actuar al nord de Camerun, i això no és una cosa passatgera sinó que pot fins i tot empitjorar". "Els blancs ens hem convertit en una mercaderia i, com cada vegada quedem menys (un grapat de capellans i monges), ens pot tocar quan ells vulguin". Però el fet de reconèixer aquestes dificultats serioses no desanima als missioners, sinó tot el contrari: "Personalment, tot això dóna força a la meva vida missionera, sacerdotal i espiritana", diu el religiós, que conclou amb una petició als seus amics i benefactors de la missió: "Pregueu per tots nosaltres, per aquests sacerdots i la religiosa, pel nostre bisbe sortint i l'entrant, i pel nostre poble, que tot i estar sumit en la tristesa i en la confusió manté l'esperança".

Un reportatge que no us podeu perdre, clicant aquí