• SEMANA ESPAÑOLA DE MISIONOLOGÍA


  "Misión y redes" Burgos del 2 al 5 de julio de 2018
 • CURSO DE VERANO DE MISIONOLOGÍA 2018


  "El Espíritu nos impulsa por los caminos de la Misión" Segovia del 25 al 30 de junio
 • MENSAJE JORNADA MUNDIAL DE LAS MISIONES 2018


  “Con los jóvenes, llevemos el Evangelio a todos” Francisco - DOMUND 2018
 • Guía Compartir la Misión 2018


  Propuestas de voluntariado misionero para jóvenes
 • ANIMACIÓN MISIONERA


  Recursos para la animación misionera de jóvenes
 • SUPERGESTO


  Revista misionera para los jóvenes
 • GESTO


  Revista misionera para los niños
 • REVISTA MISIONEROS


  Revista misionera para adultos que recoge la actualidad misionera de la Iglesia

6 de juliol de 2013

14 de juliol Jornada missionera

El segon diumenge de Juliol es fa a la nostra diòcesi el dia de Rwanda. La col·lecta li està dedicada. 

Té encara sentit, que la presència missionera ja és molt minsa amb algunes germanes del P.Coll i les Adoratrius Perpètues del SS. Sagramentaries? Doncs, sí. Per moltes raons: 

 1- L’església,per la seva pròpia naturalesa “Aneu a tots els pobles i feu-los deixebles meus “ (Mt-28,19) sempre serà missionera. Sempre ens hem de sentir responsables d’aquest últim i definitiu encàrrec de Jesús. Sempre hem de maldar per fer créixer la fe. ”La fe creix, donant-la” com ens ensenya el magisteri. 
 
2- I pel nostre Baptisme tots tenim un deure missioner. És un deure de caritat i justicía. I si bé ens hem de preocupar de tot el món, a la nostre diòcesi la Providència ens ha volgut agermanar especialment amb Rwanda, des de fa 50 anys. Un gran fruit de Déu i de l’acció missionera diocesana, son els nous sacerdots i algunes religioses rwandeses que treballen a les nostres parròquies i preguen a casa nostra. És per donar-ne gràcies a Déu. 

 3- Rwanda però, segueix trucant a la nostra porta. En la visita missionera, encapçalada pel Sr. Bisbe,que férem pel Nadal d’enguany, els diferents llocs que visitàrem, ens presentaren les seves necessitats i peticions. Se’ls responia que es faria el possible per ajudar-los, com s'ha anat fent fina ara. Les peticions ens vingueren especialment de Muhondo, Rwankuba, Munyana i Kagugu. Noms coneguts i entranyables per nosaltres. Necessitem la generositat de tots per poder continuar ajudant. La capta recomanada del segon diumenge de juliol (DIA DE LES MISSIONS DIOCESANES) ens dóna una magnífica ocasió. 

 4-Aquest any, Benet XVI el va dedicar a la fe. En un ambient de Nova Evangelització. Urgent a les nostres parròquies. Normalment no sabem gaire com fer-ho. 


Quines iniciatives podríem prendre ? Què proposar per enfortir la nostra parròquia? Fer néixer la dimensió missionera. 

Que cada parròquia organitzi un petit grup missioner. Que es reflexioni, es pregui i es tingui alguna activitat missionera. Per exemple, que s’apadrinin nens pobres perquè puguin estudiar. 

Els rectors de Muhondo, Rwankuba i Munyana estan disposats a fer d’intermediaris, garantint que l’ajuda arribi als més necessitats. Una iniciativa com aquesta dinamitzaria la nostra parròquia perquè com diu Joan Pau II “ la fe creix donant-la”. 

Mossèn Joan Casas (ex-missioner de Rwanda)